Поштовани председниче Републике Србије,

Као што верујем и сами знате један сам од политичара који се већ годинама залажем за радикалан обрачун са мафијом јер сматрам да нам је та пошаст највећи проблем који као народ и држава имамо. У том смислу поздрављам и подржавам Вашу најаву да као сте рекли „маљем у главу ударите мафијашку багру“.

Међутим, морам Вам указати да на терену ствари стоје екстремно лоше и да су у криминалне структуре укључени многи људи који су високо позиционирани у странци коју предводите, а самим тим и у држави. То Вам могу посведочити на личном примеру, наиме од када сам објављивањем снимка језивог пребијања младића у Новом Саду директно помогао правди и борби против криминала изложен сам великој шикани људи који се позивају на Вас лично или на чланове Ваше породице. Ту не мислим на политичка и медијска блаћења од стране људи као што су Небојша Бакарац који је у крајњем био један од промотера књиге „Политичка фукара Александар Вучић“ те и сами знате да је напад од таквог у ствари похвaла. Такође, многи моји блиски пријатељи трпе велике последице и свакодневне притиске у којима им се сугерише како морају да се склоне од мене или ће трпети последице.

Ово Вам не наводим како бих се жалио. Напротив. Поносан сам на то што сам дирнувши у осиње гнездо помогао да тема обрачуна са мафијом дође и на дневни ред државне политике. У том смислу ћу наставити да помажем правди тако што ћу јавности па самим тим и Вама лично указивати на људе који користећи политичку заштиту и Ваше име сарађују са криминалцима, рекетирају пословне људе, уцењују пољопривреднике па чак иду и до те мере да новац изнуђују и од породица успешних спортиста.

Србија мора из система стабилократије прећи на модел пуног политичког плурализма и баш због тога је неопходно пре свега разбити спрегу власти и криминала и ургентно се обрачунати са политичком мафијом. И Ви сте сигуран сам у то свесни како је ово стање неодрживо и штетно на исти начин на који је дугорочно било неодрживо и штетно стање терора у револуционарној Француској, па све и када се уваже аргументи које је износио Робеспјер о томе да је терор неопходан како би се сачувала република.  Криминалци никада нису потребни у вођењу државне политике и увек су штетни, па чак и када имају одређене у први мах позитивне улоге попут организовања барикада на северу Косова и Метохије.

Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет

Информативна служба Народног слободарског покрета