Поштована господо руководиоци српске полиције,

морам признати да сам остао шокиран начином на који сте без било какве потребе изполитизовали и свели на класичан ријалити шоу случај монструозног пребијања младића у Новом Саду. Чињеница је да је случај који је згрозио српску јавност решен за мање од 48 сати од момента када сам ја вирални снимак бруталне туче поделио на својим друштвеним мрежама и на тај начин подигао јавност на ноге. Исто тако је чињеница да пре укључивања јавности није било озбиљнијег помака у истрази, а што је сам директор полиције  потврдио. Уз све то, почевши од мене па преко хиљада грађана који користе друштвене мреже нико се није мешао у процесна питања нити је узимао улогу полиције у своје руке. Сви ми смо дозвољеним грађанским притиском на институције изборили  ефикасност и транспарентност у њиховом раду, а то је  нешто што се у свим нормалним европским државама и друштвима ради.

За разлику од уређених европских држава у којима власт подстиче грађане да активно учествују у превенцији и решавању кривичних дела, ви сте господо сав државни апарат искористили да сатанизујете опозицију која по природи ствари треба да критукује све аномалије у друштву. Вама није нимало чудно то што у Србији нико не сме да реагује када види неко кривично дело? Зар вам то не отежава сваку истрагу? Зар не би било боље да ви лично охрабрујете људе да сарађују са полицијом?

Уместо да се захвалите свима нама који смо помогли полицији и самим тим и правди, ви сте почели преко својих синдиката, медија и плаћених и уцењених политичара и аналитичара да вређате мене који сам поступио у складу са својом савешћу, грађанском дужношћу и политичким уверењима. Нападом на мене као и на све друге који су раније јавно указивали на забрињавајући степен криминализације српског друштва ви шаљете поруку свим грађанима да се ни случајно не смеју дрзнути да јавно критикују мафију и њене везе са влашћу. Лично имам утисак да и јесте циљ да се народ обесхрабри јер само у том случају криминалне банде могу да нам свима ломе руке без било каквих последица.

На крају, из ваших реакција је свима јасно да сте разоткривени и да сам ја политички гањајући лисицу истерао на чистац чопор вукова. Имам утисак и да се ви тог вучијег чопора плашите и да онда страх рефлектујете на друштво у силној жељи да сви будемо уплашени.

Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет