Директор полиције и начелник ПУ Нови Сад су јуче јавност обавестили како је полиција врхунски професионално спровела истрагу о бруталном пребијању и мучењу момка у Новом Саду!? За челнике полиције никакав проблем није то што су потрагу за осумњиченим започели тек двадесет дана од догађаја. Полицију нимало није срамота ни то што је осумњичени у том периоду док су они „врхунски професионално“ спроводили истрагу највероватније успео да напусти Србију. Оно што пак брине полицију је то што је неки политичар како кажу у стилу ријалитија започео хајку против њих и тиме им нанео велику штету и омео истрагу.
 
Ја сам тај политичар који је објавио снимке бруталног пребијања са циљем да јавност Србије упознам са тиме да нам друштво и држава клизају у дивљаштво у којем криминалне банде повезане са власти одлучују о животу и смрти. Народски речено, гањајући лисицу истерао сам вука јер када се јавност подигла и извршила притисак на институције постало је видљиво да је без дилеме у овом случају било заташкавања и прикривања кривичног дела што је и потврдило оправданост мог политичког чина притиска на власт.
 
Врло је симптоматично и то што „врхунски професионалци“ који воде полицију нису осетили потребу да ме контактирају и питају одакле ми снимци и зашто сам их јавно објавио. Сигуран сам такође да нису извршили ни процену угрожености моје безбедности и безбедности моје породице јер као „професионалци“ они јако добро знају у какав сам осињак дирнуо.
Због свега, а како бих полицији олакшао истрагу о овом и другим тешким кривичним делима које нису расветлили одлучио сам да се сам предам. Нека ухапсе мене када већ не хапсе криминалце!
 
Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет