Тзв. споразум који је Александар Вучић потписао у Вашингтону је штетан по државне и националне интересе Србије и као такав ће бити поништен када се у Србији буду десиле политичке промене. Сва штетност тог тзв.  споразума се огледа у чињеници да је истог тренутка када је потписан Израел признао Косово чиме је јавно срушена свака прича о томе како је Вучић велики преговарач.

Ми ћемо као политичка партија поднети Уставном суду Републике Србије захтев да се оцени уставност и законитост како садржине докумената потписаних у САД тако и начина на који је председник републике уопште дошао у позицију да нешто тако потпише. Такође, тражићемо да се судски утврди са киме је Вучић уопште потписао споразум имајући у виду изјаву Ричарда Гренела како Доналд Трамп није у име Америке ништа потписао већ само посредовао те да не постоје билатерални споразуми. 

Наш је став да овај тзв. споразум не обавезује Републику Србију већ да се ради о приватном аранжману који је Александар Вучић направио са изборним тимом Доналда Трампа. Слично се десило и пре четири године када је опет у личном аранжману Вучић био на конференцији чији је модератор био Бил Клинтон чиме је тада узео учешћа у председничкој кампањи Хилари Клинтон.

Информативна служба Народног слободарског покрета