Вучићев режим се налази пред озбиљним оптужбама за прање новца добијеног из криминала. Обруч се стеже јер су под истим ударом и Мило Ђукановић, Бојко Борисов, албански лидери као и највећи део руководства БиХ. Оно што је такође уочљиво је и то што више не пролазе покушаји изазивања регионалних чарки и подгревање националних тензија, чиме се смањује могућност да се криминализовани режими сакрију иза „великих тема“.

Суочен са овим проблемима као и са извесним економским колапсом земље, Александар Вучић је поново у оптицај вратио питање формирања Заједнице српских општина на Космету чиме странцима шаље поруку да је спреман да прихвати свеобухватни споразум Србије и тзв. Републике Косово уз услов да добије барем ЗСО да са тиме прогласи „победу“.

Српска јавност и  остаци опозиционе политичке сцене се из тог разлога хитно морају организовати слично као што се тренутно има у Бугарској и покренути само једно питање, а то је спрега власти и криминала. Кидањем веза власти и криминала у Србији ће се много лакше решити сви други нагомилани проблеми, а поготово ће се лакше одбранити уставни поредак.

Ми Слободари сматрамо да сада треба профилисати једну личност преко које ће се ово питање наметнути као кључно и која ће на овој теми победити Вучићев режим. Један кандидат и носилац изборних листи је важан јер времена нема пуно, а принцип „свака вашка обашка“ Вучић форсира јер на тај начин лако опстаје на власти.

Информативна служба Народног слободарског покрета