Нажалост, али „златно доба“ у коме живимо нам је донело то да је вођа жутог картела унутар СНС, Горан Весић јавно оптужио и суду тужио Владику Григорија за наркоманију и за подстрекивање на убиство. Србија у својој новијој историји не памти овако гнусну ствар, а поготово не памти ситуацију у којој на овако директан ударац власти на Српску православну цркву готово да нема никакве реакције.

Ми из Народног слободарског покрета позивамо Александра Вучића да моментално обустави нападе на Владику Григорија на исти начин на који је својевремено прекинуо нападе на Митрополита Амфилохија. Ово је тежак и сложен историјски тренутак и срамно је то да власт нема слуха да послуша владику који је дигао глас у заштиту народа који се побунио и који због тога трпи бруталну полицијску репресију.

Власт мора да схвати како су народни протести постали једини вид демократског учешћа људи у политичком животу и да ће већ од јесени демонстрације бити масовније и отпорније на убачене провокаторе које власт плаћа како би компромитовала сваки вид отпора. 

Информативна служба Народног слободарског покрета