Фото: Јелисавета Милетић

Вучићевом режиму се у овом варљивом лету 2020. покренуло право догађање народа. Десило се оно чега није било у бесомучним истраживањима и испитивањима фокус група и управо је због тога режим реаговао крајње непримерено и дубоко погрешно. Народ је реаговао на бескрупулозну најаву поновног увођења тродневног полицијског часа, а још много више на најаву масовне присилне вакцинације са непровереним вакцинама и то чак и деце у узрасту од три до дванаест година. Такав бахат приступ и буквaлно најава да ће власт отимати децу родитељима из руку и препуштати их „стручњацима“ попут докторке Кисић или доктора Кона је изазвала оправдани револт и крајње примерену реакцију грађана.

Употребити огромну количину сузавца и извести на голорук народ наоружану полицију са коњима и полицијским псима је доказ озбиљног кукавичлука. А извођење парадржавних организација и навијачких група које су у цивилу тукли грађане је доказ дубоке криминализације власти. Ми као странка из тог разлога сматрамо да је неопходно да надлежни органи јавно кажу ко је наредио прекомерну употребу силе? Такође, тражимо да се испита ко је свесно повукао полицију испред Народне скупштине и тиме иницирао улазак дела грађана у хол, као и ко је касније довео групу од тридесетак навијача да исценирају сукоб са полицијом после кога је и започела брутална полицијска акција? Оно што је посебно важно је и то да се испита како су ти који су прво иницирали сукоб са полицијом касније у цивилу пребијали демонстранте и да ли је истина да је ту парадржавну групу предводио Веља Невоља!?

Брутално пребијање режимских снага младића који мирно седе на клупи. / N1

Ми сматрамо да је и сваки покушај политизације оправданог народног револта сада контрапродуктиван и да је сада потребно пратити народну бујицу која је очито нашла свој пут. Из тог разлога ми нећемо у читавој ситуацији наступати страначки, а позивамо и све остале опозиционе колеге да сада ми будемо ти који следе грађане.

Што се тиче Вучићевог режима тешко је очекивати од њих било какву разумну реакцију, али због мира у држави би требали да одустану од најављених мера којима се наводно ради здравља  крше сва људска права и гарантоване слободе. Такође, захтевамо се одмах на слободу пусте Дамњан Кнежевић и сви други који су синоћ ухапшени.

Информативна служба Народног слободарског покрета