У последњих неколико дана у јавност су доспели подаци да је неколико особа врло блиских члановима државног врха добило корона вирус. Ова информација је забрињавајућа по више основа, пре свега зато што по природи ствари готово је немогуће да највећи део државног врха већ није заражен уљкучивши и Председника Србије, Александра Вучића. Друго, имајући у виду све законске процедуре у доба епидемије недопустиво је да носиоци власти у Србији по откривању заражених из њиховог најближег окружења већ нису тестирани и смештени у кућну изолацију или у неки центар за масовну изолацију.

Читава ова ситуација јасно показује да се државни врх ставио изнад свих закона и изнад свакога човека у Србији. Тражимо да стручни део кризног штаба за одбрану од короне вируса под хитно јавно захтева примену свих законских мера на свакога из државног врха, почевши од Александра Вучића.

Грађани Србије треба да имају у виду да док је највећи део нације заточен у куће и док нам се укидају уставна права па чак и право да обележимо Васкрс, за то време власт води бруталну кампању и демонстрира највећу могућу недоговорност тиме што као потенцијални носиоци вируса не поштују законе, државу и мере које су сами донели.

Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет