У размаку од само једног дана десила су се два велика инцидента у центрима за прихват миграната на територији Београда. У суботу вече избила је масовна туча миграната у Обреновцу, да би у понедељак вече избила масовна туча у прихватном центру у Крњачи приликом које су морали да пуцњевима у ваздух интервенишу и органи реда. Све ово делује злослутно поготово ако се има у виду то да је Србија у ванредном стању и са затвореним границима због епидемије короне. Упркос затвореним границама све указује да мигранти несметано улазе у земљу и то у толикој мери да су већ сви прихватни капацитети препуни па се због тога отварају и нови.

Ове побуне миграната подсећају на побуну Албанаца на југу централне Србије која је била темпирана на период одмах после 5.10.2000. године чиме је тада нова власт одмах око врата добила тежак камен. Сада у јеку глобалне пандемије короне и свим политичким и економским последицама које она са собом носи, Србија добија још један крајње озбиљан проблем који прети да угрози националну безбедност.

Режим Александра Вучића не ради ништа на томе да реши проблем илегалног уласка миграната у Србију. Напротив, многи људи блиски власти су се енормно обогатили на транспорту миграната ка државама Европске уније и сада смо сви ми као народ угрожени због њих и њихових криминалних послова. Угрожени смо и због бројних нетранспарентних договора које је око мигрантског питања власт правила пре свега са Мађарском и Аустријом, али и са Александром Сорошем и са њиме повезаним организацијама које имају велики интерес да милиони људи са Блиског истока дођу у Европу.

Захтевамо да власт под хитно спречи сваки даљи илегални улазак миграната на нашу територију јер би за све било крајње лоше да народ одлучи да ствари узме у своје руке, а по свој прилици ћемо бити приморани да сами бранимо сигурност својих породица и имања.

Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет