Фото: Фејсбук / Стари Дедо

На конференцији за медије после састанка кризног штаба од Председника Србије, Александра Вучића чули смо податак да је од почетка епидемије корона вируса у Србију ушло око 400.000 српских држављана који су на привременом раду у иностранству. Вучић је том приликом рекао и да је око 6 до 7 процената тих људи заражено што дакле чини преко 25.000 људи.

Поставља се питање одакле Вучићу овакве информације ако се има у виду да су званични подаци на дан 2.4.2020. били да је укупно тестирано 5008 људи од којих је 1171 заражен!? Дакле, на 5008 тестираних власт је утврдила да има преко 25.000 заражених и то само од оног дела држављана Србије који су дошли из дијаспоре. При томе се званично саопштава да укупно заражених има 1171!

За овакве нелогичности постоје само два могућа објашњења. Прво је да власт масно лаже и прикрива праве бројке оболелих. Друго је да власт свесно шири мржњу према српским држављанима из дијаспоре и да на тај начин желе да на њих свале кривицу за епидемију. Срби из дијаспоре су одбарани да буду жигосани као кривци јер не гласају у Србији, а и лако их је сатанизовати и тиме прикривати све пропусте и реалну кривицу власти за целокупну ситуацију у земљи.

Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет

Foto: Glas Zaječara