Српска култура и цивилизација су, доказује се то тренутно у Црној Гори, много важније од државног уређења јер у НАТО држави је српска култура на колена бацила мафијашког диктатора, каже, између осталог, у интервјуу за портал Српско уједињење, Мирослав Паровић, предсједник Народног слободарског покрета и један од лидера Народног блока у Србији.

Српско уједињење: Како оцјењујете напоре државе Србије у процесу сузбијања коронавируса?

Мирослав Паровић: Власт се показала крајње недорасла ситуацији. На почетку епидемије су се спрдали са проблемом, преписивали по чашицу ракије дневно и слали жене у шопинг у Милано, а сада су увели најрестриктивније и најрепресивније мере у Европи. Дакле, класични неуравнотежени и шизофрени потези где нема ни грам нормалности. Посебно огавно је то што је Србија једина држава у свету која је својим држављанима забранила улаз у земљу, а на све то Вучићев режим води једну перфидну кампању против гастабајтера које окривљују за епидемију, а разлог је јер желе да народу дају кривца који је при томе идеалан јер гастабајтери не гласају, а панзионери су најревноснији.

Српско уједињење: Сматрате ли да је ту борбу Александар Вучић злоупотријебио за лични политички маркетинг?

Мирослав Паровић: Апсолутно. Он је светски шампион у политичкој злоупотреби епидемије и политичком маркетингу који спроводи. На дневном нивоу му се раде истраживања о томе како народ на коју одлуку реагује, а онда имамо његова уживо обраћања на свака два дана и то је читава нација принуђена да гледа јер се увек обраћа у оквиру полицијског часа који је увео. Отприлике му то дође као када затвореницима пуштају дневно два сата ТВ, али само програм који управа затвора пропише као добар за преваспитавање.

Српско уједињење: Вјерујете ли да ће Народни блок остварити цензус на државним парламентарним изборима?

Мирослав Паровић: У овом моменту заиста не размишљам о изборима. Мислим да би било страшно да Вучић одмах после ванредног стања настави изборне радње јер је потребно сигурно пар месеци да народ уопште изађе из психозе и затворског третмана у којем је сада. Али заиста режим губи компас и не би ме изненадила чак ни таква лудорија.

Српско уједињење: Зашто би неко гласао за Вас, а не за, рецимо, Српску радикалну странку, Метлу, Српску десницу?

Мирослав Паровић: Нисам неко ко себе велича унижавајући друге. За нас треба гласати зато што смо политичка опција која даје најбољи спој младости и искуства и у којој се у првом плану налази тим људи састављен од једног генерала српске војске, Момира Стојановића, познатог борца и дугогодишњег министра Велимира Илића и мене који сам најмлађи председник неке политичке странке у Србији. Већ та поставка нас чини бољима од других јер нпр. ко боље од генерала Момира Стојановића зна како решити проблем миграната?!

Српско уједињење: Сматрате ли да Савез за Србију остварује и један једини реални ефекат борбом за бојкот избора?

Мирослав Паровић: Мислим да је бојкот пре свега био обрачун између делова некадашње Демократске странке или „жутих“ како их је народ звао. Све те фракције „жутих“ су имале супротстављене интересе и онда је бојкот дошао као модел по коме су се те фракције разврстале. Други ефекат бојкота је требала да буде двополна политичка сцена чија су два кључна лидера Вучић и Ђилас, али сада је све то давно прошла прича и ја мислим да ће се после ванредног стања све морати другачије поставити.

Српско уједињење: Да ли сте преговарали са још неким из десничарске групације странака и зашто договор није био могућ?

Мирослав Паровић: Разговарао сам са многима, а лично их познајем све. Договор је немогућ јер је већина тих људи уцењено и купљено. Ја имам за поједине и конкретне доказе и уверен сам да ће рецимо неки од њих морати да објасне како то да имају ујака, ујну и брата од ујака над којима се води поступак за прање пола милиона евра и да то не користе Вучићеви медији против њега или пак како је то један од актуелних лидера тих тзв. десничарских странака као млади радикал био у управним одборима београдских јавних предузећа у доба када је Ђилас био градоначелник.

Српско уједињење: Које су основе програма слободара када су у питању Срби ван Србије, прије свега Срби у Црној Гори и Републици Српској?

Мирослав Паровић: Мислим да је свима познато колико се странка на чијем сам челу и ја лично бавимо питањем Срба у региону. Моје становиште је да пре свега треба одржавати српски културни простор на Балкану. Српска култура и цивилизација су, доказује се то тренутно у Црној Гори, много важније од државног уређења јер у НАТО држави је српска култура на колена бацила мафијашког диктатора. Таква ситуација нам отвара могућност да после пандемије короне храбро кренемо и у отварање интегралног српског националног питања на Балкану и уверен сам да се то питање коначно може решити у нашу корист.

Извор: СРПСКО УЈЕДИЊЕЊЕ