Многе државе у Европи укључивши Шпанију, Чешку и Турску су јавно изнели податке да је поузданост кинеских тестова на корона вирус око тридесет процената па је велика количина тих тестова враћена Кини уз рекламацију да нису исправни.

Наш кризни штаб којим очигледно руководи Председник Републике Србије, Александар Вучић је као спасоносну стратегију у борби са епидемијом најавио масовно тестирање кинеским тестерима на корону и изолацију великог броја случајева код којих тест буде позитиван. За масовну изолацију становништва припремљено је више хиљада болничких кревета на београдском и новосадском сајму, нишкој хали Чаир и другим местима. Поставља се питање да ли Вучић и остали чланови кризног штаба размишљају о томе да постоји реална опасност да од хиљаду тестираних више од пет стотина буду потпуно здрави, а да непоуздани тестови покажу другачије и да на бази тога здрав човек заврши у изолацији заједно са више хиљада других људи! Да ли су Вучић и остали чланови кризног штаба спремни да преузму такву одговорност?!

Сматрам да је крајње врeме да се одговорни уразуме и престану да народ лече страхом и медијима. Грађани Србије не смеју бити заморчићи на којима ће се усавршавати кинески тестови на корона вирус, а да се читава та операција правда великом бригом за здравље нације. Кини хвала на свој помоћи, али то што је власт због дневно политичке употребе и бесомучне кампање направила само штети односима два народа.

Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет

Фото: Танјуг (Слободан Миљевић)