Коалиција „Народни блок“ синоћ је одржала предизборни скуп у препуној сали сомборског Народног позоришта. На скупу, под мотом „Да вратимо државу народу“ говорили су лидери коалиције Велимир Илићгенерал Момир СтојановићМирослав Паровић, те Перица Попић, председник ОО НСП Апатин и,испред домаћина, Мирослав Стојисављевић, из ГО НСП у Сомбору.

Стојисављевић је, на почетку скупа, истакао да је Сомбор, који је био  град изузетне индустрије, културе, туризма, спорта… уништен за свега непуна два десетлећа. Такође је рекао да је, пре једног века, по попису имао 90.000 становника, од чега 60.000 на селима, а 30.000 у граду.

-Сада би били срећни кад би имали 70.000 становника, укупно. Шта можемо да учинимо да то поправимо? Морамо да скупимо храброст, да престанемо да се бојимо и ћутимо. Тако ћемо доћи до оне Србије, какву заиста желимо. Стога, кренимо у правцу да ослободимо наш град и нашу државу и направимо оно о чему сањамо – Србију која ће волети све своје грађане и коју ћемо ми волети из свег срца, поручио је Стојисављевић.

 

ВУЧИЋ САМО КУПУЈЕ ВРЕМЕ, НЕМА НИШТА ОД СМЕНА

Перица Попић, председник ОО НСП Апатин је нагласио да се не слаже са онима који тврде да су сви политичари и све странке исти, јер то није тако, као и да не подржава политику какву води СНС, која игнорише  чињенице.

-Такву политику води Александар Вучић. Он је у Србији она „нулта тачка“, од њега све почиње и завршава, он о свему одлучује и за све се пита. СНС је сада ухватила паника, кад су видели истраживања. Вучић изјављује да, као, није задовољан већином функционера СНС-а, али тиме само купује време. Променити неће ништа. Опет ће своје име наместити на све листе, ти исти ће се сакрити иза њега и после избора ће бити као да се ништа није догодило. Нема он замену за те људе. Одрадиће „козметичке“ промене и ништа више од тога, истакао је Попић.

Такође је нагласио да и после два месеца кампање Народног блока, десетина трибина одржаних широм Србије, ни на једној телевизији са националном фреквенцијом нису добили ни један, једини минут.

-Нигде нас нема у медијима, зато што смо једина опозиција у Србији која учествује на изборима а коју не контролише Александар Вучић и његова екипа, на шта смо изузетно поносни, додао је Попић.

 

БУДИТЕ СЛОБОДНИ ГЛАСАЧИ, А НЕ СИГУРНИ ГЛАСОВИ!

Мирослав Паровић је нагласио да је Сомбор познат као град културе, један од најзеленијих градова у Србији, који нуди нормалан амбијент за живот, захваљујући људима који у њему живе и пристојним људима који су га водили. 

-Али кад чујете ко данас влада овим градом и колико је град девастиран, схватите да овде није проблем локално становништво, поднебље или наслеђе, већ неколицина локалних бандита, ојачаних са неколико увежених из Београда, који вам праве проблеме на дневном нивоу, рекао је Паровић.

Он је, потом, сликовито описао данашњу ситуацију у Сомбору.

-Док је град био нормалан, био је један радник у „Трепчи“који је носио акумулаторе у рукама. Од када више није нормалан, овим градом управља управо тај човек. Он поставља и смењује директоре, градоначелнике, пита се ко ће бити декан Учитељског факултета. Очигледно је да имамо поремећен систем вредности. А када схватите да тим човеком управља други човек из Београда, који је дошао и постао главни само зато што је живео у згради где је живео брат садашњег председника Републике. То му је једина препорука, јер нема никаквих других квалитета, да влада Сомбором, Апатином, Оџацима, да буде координатор и господар живота и смрти у овом округу. И, као такав, нормално је да тражи себи сличне и да се удружи са човеком који је носио акумулаторе у Сомбору, из апатинске општине са човеком који носи наногицу и који овде, у главној улици, држи мењачницу. Сомбором и Апатином управља клика од пет људи, недостојних да се о њима прича. У читавој Србији је тако, објаснио је Паровић.

За слоган који је СНС одабрао за ове изборе „За сву нашу децу“, Паровић је рекао да је бестидан и безобразан.

-Такође се лажно куне да ће сменити више од 50 одсто својих лоших кадрова. Али не координаторе и утериваче гласова, већ одборнике или неке ситне руководиоце који реално не управљају и не владају. Данас Србијом управља породица Вучић и људи који су се са њима сретали кроз живот. Да ли то треба да нас уведе у светлију будућност и извуче из кризе, пита се Паровић и додаје да та екипа сваки дан прави такав криминал да ћемо дуго испаштати због тога.

Он је позвао Сомборце да гласају за било кога, само не за листу СНС-а.

-Вучићу су гласови јако важни и он ће их згњечити као бубаштвабе, ако не добију 60 одсто гласова. Зато вас „ласом“ вијају по граду, зато дају и по 50 евра, али ваших пара, јер су сваког од нас коштали најмање 500 до 1.000 евра. Немојте да будете сигурни гласачи било кога. Будите слободни људи какви су Сомборци били, јер само такви су могли да изграде овакав град, појам лепоте, нагласио је Паровић и додао да само слободни људи могу да врате ствари тамо где треба да буду.

-Када ми будемо на власти, а то ће бити брзо, вратићемо ствари у поредак. Заједно ћемо да вратимо народу државу, град грађанима, село сељацима. Да се поносимо што смо из Србије.

 

ОСВЕТА ЛОШИХ ЂАКА

За слоган актуелне власти „За нашу децу“ генерал Момир Стојановић је рекао да нема ништа безобразније, јер су у питању наша деца која немају посао и масовно одлазе из ове земље.

-Желе да нам поруче да ко није за слоган, да је против деце. У земљи из које одлази младост, а несељавају је мигранти, одлазе школовани а њихова места заузимају фалсификатори диплома, веома је важно победити страх и супротставити се, нагласио је генерал Стојановић.

Он је истакао да је основни проблем данас посао, због чега ће, кад Народни блок дође на власт увести бодовне листе у Националној служби запошљавања, на основу којих ће свако знати у сваком тренутку где је на листи. Такође је рекао да је наша памет потцењена од стране владајуће партије, а да су нас преплавиле јефтине, нископрофитабилне стране инвестиције, које нико у окружењу неће, а власт се труди да постанемо  тржиште јефтине радне снаге.

-Распродали смо странцима сва изворишта пијаће воде, сва рудна богатства, земљу Арапима и хрватским тајкунима, планирамо да продамо и бање, све што је национално богатство, које се не продаје. И тиме се поносимо. Други проблем је општи харач, јавни изврштељи и нотари су блиски власти и оправдано сумњам да део зараде дају на тајне рачуне и финансирају странку на власти. Ми ћемо извршитеље вратити под Министарство правде, где ће радити за плату, а не за енормну тарифу. Проблем су и пензије. Данас 106.000 пензионера има пензију мању од 10.000 динара, 268.000 прима мање од 15.000. Ми у Народном блоку се залажемо да најнижа пензија не може бити нижа од 70 посто од загарантованогличног дохотка, односно од 26.000 динара. Како? Тако што се неће давати два милиона евра за земљотрес у Драчу, тако што ће се скратити аутопутеви, спречити украшавање и прекопавање Београда и ето пара за пензионере, сматра генерал Стојановић и додаје да нама треба домаћинска Србија, одговорни, озбиљни и доказани људи, а не партијски јуришници.

-Данас Србијом владају лоши ђаци и ово је њихова освета. Свашта сам прошао као војник, али први пут ме је страх шта ће бити са овом земљом. Ова власт неће тако лако отићи, по цену да Србијом потекне и крв. Ова земља срља у аутократију, све су нам загадили и све треба да се деконтаминира. Лаж је основно обележје ове власти. Спроно је да се путеви  праве из кредита Европске банке за обнову и развој. После Коштунице дуг је био 7 милијарди, данасје 25 милијарди. Поређења ради СФРЈ је била дужна 22 милијарде. Правимо најскупљи километар аутопута, од свих земаља. Приватне фирме браће, кумова, беру паре. Правимо путеве који нису рентабилни. Ово ништа не ваља. Отета нам је држава, рекао је генерал Стојановић и позвао Сомборце да заједно са Народним блоком врате државу народу.

 

ВУЧИЋ ОКО СЕБЕ ДРЖИ НАЈВЕЋИ ШЉАМ

По речима Велимира Веље Илића, никада већи олош није владао Србијом и да никада није било да понављач из школе ученика у привреди докторира и пише уџбеник за технички факултет.

-Морамо да их отерамо. Без поправног. Зато што знамо шта све раде. Ја сам тужилаштву предао папире по којима се види да је Зорана Михајловић  само на два уговора украла 264 милиона еура, а укупно 720 милиона. Ухапшени директор каже да је скупљао паре за њу, а председник тврди да то није тачно. Мора, јер и његов брат то исто ради. Све је тачно. Краду две трећине, једну дају држави, што ниједна држава не може да преживи. Зашто нису хтели концесијом да раде аутопутеве? Ту нема пара, наплаћују се путарине, онај ко је уложио то узима и плаћа банкама, нема нигде живог новца, а то је једини исправан начин финансирања, каже Илић и додаје да Београд на води прави српска мафија (браћа и кумови) од пара које се перу преко аутопутева.

-Ја имам све папире. Два пута се плаћа аванс, сад је директор коридора произвођач столарије за Београд на води, јер је од покрадених пара направио фабрику за столарију и сви тако у круг врте. Вучић око себе држи највећи шљам. Зато се боримо да нешто учинимо, а има наде, никакав бојкот. Ја сам имао изванредан предлог – сви из опозиције на једну листу, на чело поставити професора Миодрага Зеца са Економског факултета, да буде премијер, да доведемо стручњаке, покренемо државу и кренемо напред. Да ове све склонимо, да се похапсе они који требају, да се покрадено врати назад, да се води озбиљна држава са институцијама, полицијом. Зато сви нормални треба да се удруже и најбоље ставе на листу, рекао је Илићи позвао Сомборце да изађу на изборе и заједно врате државу народу.