Упркос опструкцији градских власти у Нишу које су забраниле све сале за одржавање трибине Народног блока, у објекту ресторана „Премијер“ одржана је промоција ове опозиционе коалиције. Нишлије су имале прилику да од челника коалиције чују шта је политичка понуда Народног блока и због чега грађани треба баш њима да дају подршку на изборима. 

„Ми смо једна несујетна и реална политичка опција која у овом лудом времену грађанима нуди фер договор – да заједно вратимо државу народу. Тражимо да се одлучивање о нашим животима врати у институције и да не може један човек да нас уједини у унију са Албанцима или да се у наше име потписују штетни уговори о задржавању миграната на територији Србије.“, рекао је Мирослав Паровић, председник Народног слободарског покрета.

Велимир Илић, лидер Нове Србије истакао је да се тренутно под плаштом изградње аутопутева одвија невиђена пљачка народа јер се сви послови раде директном погодбом и по надуваним ценама. „Ми тражимо да струка каже које деонице треба заиста градити у пуном профилу аутопута јер постоје јасни стандарди о томе колико возила треба да прође да би пут био рентабилан.“, нагласио је Илић.

„Пре тридесет година сам се укључио у политику јер сам хтео да помогнем да се врати држава. Нажалост и данас имамо исту потребу, а она је што би рекли наши стари да будемо своји на своме.“, рекао је на скупу Мирко Јовић председник ИО Нове Србије.

Један од носилаца листе Народног блока, генерал Момир Стојановић рекао је како је страх главна одлика времена у којем живимо и да сходно томе није чудно што градски челници не дозвољавају сале за одржавање политичких промоција. „Они се плаше воље народа и баш због тога застрашују људе и уцењују их на разне начине. Ја не пристајем да не мислим својом главом и као неко ко је активно деценијама у војној служби бранио народ и државу сада имам моралну обавезу да грађане ослободим страха и омогућим им да слободном вољом бирају у каквој земљи хоће да живе.“, закључио је генерал Стојановић.

Наредни скуп промоције Народног блока одржаће се 24.12. у Новом Саду.

Информативна служба опозиционе коалиције Народни блок