Правни тим Народног слободарског покрета изражава чуђење због лакоће са којом је Више јавно тужилаштво одбацило кривичну пријаву коју смо поднели против држављанке Србије, Шинаватра (Лерт) Јинглук (Shinawatra (Lert) Yingluck), а на основу индиција да је ова гoспођа део јаке међународне лобистичке групе која активно ради на успостављању независности тзв. Републике Косово, а што директно задире у уставни поредак и територијалну целовитост наше државе. Тужилаштво није ни за тренутак осетило потребу да реагује и покрене истрагу против госпође Шинаватра иако је она у току 2013. године за новац албанских лобиста са места премијера Тајланда признала једнострано проглашену независност наше јужне покрајине, а због чега је између осталог у својој држави осуђена на пет година затвора због дела политичке корупције.

За нас је све ово врло индикативно па постављамо питање да ли су овакве одлуке тужилаштва припрема за аутоматско одбијање пријава против оних који би евентуално учествовали у креирању и потписивању тзв. „правно обавезујућег споразума Србије и Косова“’?! Да ли ћемо доћи у позицију да кривичне пријаве и затвор почну да добијају они који бране уставни поредак Републике Србије и Резолуцију 1244, а да они који су доказани лобисти за косовску независност почну да уживају све привилегије?!

Ми из Народног слободарског покрета смо спремни да платимо крајњу цену, али нисмо спремни да одустанемо од принципијелне борбе за нормално уређену државу у којој се поштују Устав, закони и традиција.

Информативна служба Народног слободарског покрета