Данас:  Како коментаришете резултате преговора власти и опозиције?

Мирослав Паровић: Срамота је што се такви преговори уопште и воде. За мене је непојмиљиво да је Сорош једини ауторитет у држави који може да за исти сто окупи део власти и опозиције. Грађани треба да знају да Сорош и либерална Америка више нису ауторитет ни у САД, а ето у Србији још увек ведре и облаче.

Данас: Зашто то кажете? Зар није добро да се преговорима дође до комрпомиса?

Мирослав Паровић: Компромиса око чега? Проблем Србије је што не постоји унутрашњи договор политичке сцене око заштите уставног поретка земље и радикалног обрачуна са мафијом која нас разара као канцер. Сигурно Сорош и та клинтоновска клика који је три деценије разбијала нашу државу неће сада променити плочу. Реално, циљ преговора на ФПН је да политички легитимише и профилише двопартијски тј. двополни политички систем, стим да су оба пола на овај или онај начин блиска америчком погледу на будућност региона у којем живимо. Нама треба јак домаћи ауторитет који ће нас позвати и натерати да се сви изјаснимо око тога да ли бранимо суверенитет нације и Космет у Србији.

Данас: Ко је по вама тај домаћи ауторитет?

Мирослав Паровић: Има их више. Рецимо Патријарх је ауторитет функције независно од тога ко је персонално. Емир Кустурица је светски признат и у потпуности остварен човек, Александар Ђорђевић, Дејан Бодирога и Новак Ђоковић су неспорне патриоте и вољени у читавом народу. Знате, оклоности изискују ванредне мере и мобилизацију читаве националне снаге. Сетите се како су раније са Патријархом Павлом и Добрицом Ћосићем седели и Милошевић и Ђинђић, али и сви други на политичкој сцени. Дакле, тада Сорош није био ауторитет који окупља и тако треба опет да буде.

Данас: Како гледате на најављени бојкот избора? Хоћете ли га подржати?

Мирослав Паровић: Бојкот избора не може бити циљ сам по себи, а поготово не сме бити дневнополитичка прича. Бојкот има смисла само уколико је у функцији рушења легитимитета нпр. референдума о потврђивању тзв. историјског споразума Срба и Албанаца или некаквог другог документа којим би на мала врата била протурена прича о разграничењу на КиМ. Такође, да будемо начисто, бојкот може бити искоришћен и да се ослаби позиција Србије, те стога треба бити опрезан. Ми ћемо као странка учинити све да сачувамо Космет у уставном поретку Србије и у односу на ту позицију ћемо се одређивати. Иако редовни по термину, избори на пролеће ће бити ванредни по суштини и то на исти начин на који су то били избори 2012. Подсећам да је тада пала власт која је била склона компромису око Космета, а да је на њено место дошла власт која је обећала: „Тако ми Бога нећемо се смирити док Косово и Метохија не буду под контролом Србије!“. Све су прилике да ћемо и на пролеће 2020. опет давати одговор на исто питање и спрам тога ћемо се и понашати и политички груписати.

Кратки интервју објављен у дневном листу Данас.