Фото: Profimedia, Илустрација: Espreso.rs

Извршни потпредседник Атлантског савета, Дејмон Вилсон је данас потврдио оно на шта ми из Народног слободарског покрета указујемо већ дуже време, а то је да Америка улази у завршницу свог плана да на двадесет година од агресије на Србију заврши пројекат стварања „Велике Албаније“. Понуда из САД јесте тзв. историјски споразум Срба и Албанаца који је ништа друго до у целофан упаковано разграничење. Уз разграничење САД нуди и довођење инвестиција, махом из домена прљавих технологија, тако да се од нас Срба очекује да продамо право на Косово и Метохију за могућност да се запослимо у фабрикама у којима ће плата бити око четири стотине евра.

Ако власт прихвати Америка ће обезбедити тзв. златни мост преко којег ће се очувати актуелни политички естаблишмент, а што је недавни састанак на Факултету политичких наука јасно и показао. Са друге стране, ако власт одбије Американце више је него јасно да им се онда спрема одмазда и у том правцу је већ извршена сва припрема и за јасен су спремне бројне афере.

Ми Слободари сматрамо да је америчка понуда потпуно неприхватљива и да би евентуалним пристанком на њу држава Србија добровољно одлучила да престане да постоји. Ми смо става како је неопходно што хитније сести за преговарачки сто и направити неку врсту националног договора о заштити уставног поретка и права Републике Србије на целој територији Косова и Метохије. На овај начин би се јасно показало да смо као нација спремни да повучемо црвене линије, што би драстично ојачало наш углед у свету, па самим тим и нашу преговарачку позицију.

Информативна служба Народног слободарског покрета