У Европском парламенту са господином Јорге Буxаде шефом делегације шпанске суверенистичке партије VOX. Договорили смо неке заједничке пројекате за јесен.

Мирослав Паровић и Марко Теслић, чланови председништва Народног слободарског покрета боравили су Стразбуру на пленарној седници Европског парламента. Тамо су имали састанке са европским посланицима изабараним на листи Националног окупљања из Француске, Доминик Билд (која је задужена за Западни Балкан) и Ерве Живеном који води фондацију новоформиране посланичке групе Идентитет и демократија која окупља европске суверенисте.

Домаћини су још једном поновили спремност да на сваки начин у оквиру ЕП бране интересе Србије и српског народа, а поготово око питања одбране права Србије на Косову и Метохији. Такође, они су упознали госте са доста напетом политичком ситуацијом у Европској унији, а што најбоље осликава доста тесан избор нових руководећих органа пре свега Европске комисије.

Надгледамо гласање за избор Европске комисије. Иде ЕУ ка крају савеза кога знамо од раније и то је добро по све нас који смо Европљани у правом смислу те речи.

Мирослав Паровић је захвалио домаћинима и обавестио их о скандалозној изјави Емануела Макрона који је злоупотребивши гостопримство у сред Београда више пута Косово и Метохију називао независном државом. „Макроново понашање у Србији је у суштини „лабудова песма“ политичара пораженог на изборима у својој држави и само још један доказ да је Европи неопходан суверенистички заокрет и на тој политици сви заједно морамо радити кроз велику европску мрежу суверениста.“, констатовао је Паровић.

Приликом посете Стразбуру, Слободари су се састали са руководством шпанске партије „Вокс“ која је ове године направила историјски успех ушавши у парламент Шпаније и у  Европски парламент.

Информативна служба Народног слободарског покрета

Са Ерве Живеном, нашим пријатељем и важним сарадником Марин Ле Пен у Европском парламенту на дан избора Европске комисије. Утисак је да ситуација у ЕУ кључа тако да све што је Макрон рекао током посете треба посматрати као лабудову песму. Узгред, има Француза за које је Косово Србија и ти Французи су победили на изборима.