Амбасада тзв. Републике Косово у Француској је изазвала прворазредни скандал тиме што је организовала исламски верски обред у католичкој Војној катедрали Инвалиди у Паризу. Класичном злоупотребом гостопримства, а под плаштом обележавања двадесет година од завршетка рата власти самопроглашене Републике Косово су на запрепашћење већине присутних у хришћанској богомољи читали делове Курана.

Због овог скандала реаговала је велика група официра Француске армије и у протесном писму Бискупу француских армија г. Романеу изразили су своје противљење томе да се у хришћанском храму чује молитва Алаху и то у организацији међународно непризнате државе.

Ми Слободари постављамо питање због чега Амбасада Србије у Француској није реаговала на овај скандал и подржала захтеве фрнацуских официра? Постављамо питање чему уопште служи амбасада уколико не користи сваку прилику да у јавности проблематизује све везано за самопроглашену тзв. Републику Косово. Уједно позивамо и представнике власти у Србији као и Српску православну цркву да о овом немилом догађају обавесте Ватикан имајући у виду чињеницу да ова држава није признала Косово, као и то да католичка црква забрањује исламске верске обреде у својим храмовима.

Информативна служба Народног слободарског покрета

Prière islamique aux Invalides, des militaires réagissent !