Руска Федерација је забранила увоз меса и месних прерађевина од четири фирме из Србије, а разлог је неисправност производа. Ради се о компанијама Карнекс, Матијевић, Златиборац и Бигбул које у Србији држе готово седамдесет процената тржишта месом и месним прерађевинама што нас посебно забрињава имајући у виду да очигледно ове компаније немају здравствене и остале стандарде који задовољавају иоле уређено тржиште.

Захтевамо да надлежни државни органи у циљу умиривања јавности уживо пред камерама униште сво контаминирано месо које није прошло на тржиште Русије како бисмо били сигурни да се то спорно месо неће наћи на нашим трпезама. Такође, захтевамо хитну и јавну ванредну контролу читавог тржишта хране у Србији, а поготово тржиште меса и млека. Наша је сумња да је Србија постала тржиште за разне шкарт производе који се увозе и пласирају на тржиште без контроле и да се на тај начин грађани излажу великој опасности док се уништава ионако десеткован сточни фонд.

Уколико држава не буде хитно и адекватно реаговала ми из Народног слободарског покрета покренућемо јавну кампању бојкота спорних произвођача јер ако држава не штити своје грађане онда је крајња солуција да се грађани заштите сами.

Информативна служба Народног слободарског покрета