Данас је у Новом Саду симболично у 12 и 44 одржан скуп поводом обележавања двадесет година од почетка НАТО агресије на Србију. Скупу у организацији Српских ратних ветерана и Народног слободарског покрета присуствовало је неколико стотина грађана.

Зоран Олујић, пензионисани припадник Жандармерије рекао је да Србија војно није изгубила нити један педаљ своје територије и подсетио је како је срамота да двадесет година после завршетка бомбардовања Нови Сад нема нити једно спомен обележје на коме би се на достојанствен начин обележиле овакве годишњице. Он је позвао присутне да својим потписом подрже иницијативу за подизање Споменика борцима деведесетих.

Дарко Пауновић, пензионисани припадник Жандармерије и председник покрајинског одбора Српских ратних ветерана рекао је да су борци и ветерани друштвено невидљива група јер не постоји нити један закон који дефинише њихов статус. Он је поручио да како јуче тако и сутра сви ратни ветерани ће се док имају снаге одазивати на одбрану земље.

Слободан Јовановић који је читав рат провео на Космету као припадник херојске 549. моторизоване бригаде рекао је да су они који су вршили срамну реформу војске расформирали ту јединицу како би на тај начин укинули орден који је за одбрану Србије добила та јединица.

Мирослав Паровић, председник Народног слободарског покрета рекао је како смо ипак ми победили. „НАТО је изгубио јер је свог „Милосрдног анђела“ послао на девојчицу Милицу Ракић која је својом невином жртвом и чистотом целом свету показала да ту нема ни милосрђа ни анђела већ чистог зла и похлепних демона.“, закључио је Паровић.

Информативна служба Народног слободарског покрета