Поводом 22. марта Светског дана вода

Србија је водом једна од најбогатијих земаља у Европи. Ми морамо да променимо наш однос према природним ресурсима. Наш задатак је да оно што смо добили у наслеђе од предака, сачувамо потомству. Цивилизације су настајaле, стваране и развијане поред великих река и водотокова. Како све светске тако и наша.

Данас смо у апсурдној ситуацији, да када цео Свет истиче и на прво место ставља воду, као основно људско право, Србија дозвољава појединцима да “заробљавају” реке у цеви, исушују корита планинских река зарад изградње мини-хидроелектрана и на најдиректнији могућни начин угрожавају живот, како у рекама, тако и око њих. Зарада остварена на овај начин, неће дугорочно никоме донети ништа добро, па чак ни онима који ће остварити директну добит из овог посла. Јер, џаба им све и сав новац овог Света, када реке пресуше. Без воде нема живота.

Дајемо пуну подршку борцима за очување река и водотокова у Србији, а властима поручујемо: “Не дам да ме воде, жедног преко воде” – У памет се Срби, док није касно!  

Информативна служба Народног слободарског покрета