Сведоци смо да у последњих неколико деценија једино политичари нису долазили под удар закона тако да се код народа стекао утисак да је улазак у политику, а поготово долазак на власт аболиција за све. Мноштво лоших људи и криминалаца се годинама крије иза политике и „преживљава“ кроз разне власти, а при томе су Србији и српском друштву нанели материјалну и националну штету која се може мерити десетинама милијарди евра.

Хапшење председника општине Гроцка, Драгољуба Симоновића је ствар коју свакако треба подржати, али и добра прилика да се поведу разговори о одговорности политичара за сва недела уназад неколико деценија. Ми из Народног слободарског покрета се залажемо за неопходност унутрашњег договора којим би се дефинисале црвене линије националног интереса и достојанства. Нулта тачка тог договора могла би да буде доношење закона о утврђивању одговорности свих политичара који су вршили власт од увођења вишестраначја па до данас. На овај начин би народ добио сатисфакцију да ће коначно неко одговарати за све лоше што нам се догађало, а уједно би се и политичка сцена прочистила од бројних лоших људи чиме би се вратило поверење грађана у институције система.

Сматрамо да нам један такав закон свима одговара  што значи да нико од нас који се политиком бавимо не бисмо смели да имамо проблем да седнемо за један сто и о томе се договоримо.

Информативна служба Народног слободарског покрета