Још једном понављам осуду мучког и кукавичког напада на једног од лидера опозиције, Борка Стефановића. Такође, поздрављам и брзу реакцију државе и привођење дела одговорних уз апел да се опет државе ради цео случај расветли до краја, а сви одговорни буду драконски кажњени. Указујем и на то да ми Слободари већ годинама уназад говоримо како нас поделе и референдумске атмосфере „уа или ура“ неминовно воде ка грађанским сукобима, а да је једина сигурна брана томе политички плурализам и снага институција. Покренута је спирала политичке кризе у Србији и у таквој атмосфери врло лако се могу десити озбиљни проблеми и власт тога мора бити свесна имајући у виду да је најодговорнија да обезбеди нормално функционисање друштва и државе.

Уз све то апелујем на лидре дела опозиције у Србији да избегавају олаку употребу речи као што су фашизам и нацизам. То је ружан манир који су својевремено увели комунисти како би дисквалификовали пре свега српске грађанске и демократске кругове, као и читав четнички покрет. Наравно да у комунистичким тврдњама да је у Србији и међу Србима постојао фашизам није било ни грама истине, али је та матрица касније искоришћена током деведесетих и сви прави фашисти и нацисти су аболирани, а ми Срби смо означени као геноцидни. Подсећам да су поједини и тада за режим Слободана Милошевића користили термин фашистички, па је онда на крају против тако означеног режима било све дозвољено па и НАТО бомбе.

Желим да верујем како у наступу дела опозиције нема намере да се српски народ и држава прикажу као фашистички, али се плашим да ће непријатељи ове државе и нас као народа управо искористити то што они причају и онда ћемо опет много већу штету имати сви ми неголи што ће штету имати власт.

У политичкој борби нико нема права да угрози државни и национални интерес те стога још једном апелујем на то да се хитно отпочне процес унутрашњег договора у оквиру којега ћемо се сви договорити о начину функционисања српског друштва у наредном периоду. Уколико власт хитно не иницира ту врсту договора, плашим се да ће онда правила игре и политичке теме наметнути неко са стране.

Мирослав Паровић, председник Народног слободарског покрета

Информативна служба Народног слободарског покрета