Građani Republike Srpske su izvojevali veliku pobedu na izborima jer nisu dozvolili da na bilo koji način budu izmanipulisani u uvedeni u prljave igre. Činjenica da je izlaznost u Republici Srpskoj bila drastično veća nego u ostatku Bosne i Hercegovine govori da su ljudi bili svesni svoje odgovornosti, pa su tako i rezultati pravi presek aktuelne volje naroda.

Nas Slobodare posebno raduje odgovoran odnos svih političkih prvaka koji su baš kako smo mi sve vreme i govorili javno i na delu pokazali da u Republici Srpskoj nema nikoga ko se bavi izdajom nacionalnog interesa. Ono što je sada prioritet je da se kampanja što pre zaboravi i da se sedne za pregovarački sto i napravi što širi politički dogovor o načinu vođenja Republike Srpske u narednom periodu. Takođe, jako je važno da se političkim dogovorom smire tenzije i omogući nadležnim državnim organima da što pre reše slučaj ubistva Davida Dragičevića.

Najiskrenije čestitamo pobednicima izbora i želimo im da imaju snage da sigurnim korakom vode Republiku Srpsku u narednom periodu koji će biti prepun iskušenja.

Živela Republika Srpska!

Sloboda je izbor!

Informativna služba Narodnog slobodarskog pokreta