Грађани Републике Српске су извојевали велику победу на изборима јер нису дозволили да на било који начин буду изманипулисани у уведени у прљаве игре. Чињеница да је излазност у Републици Српској била драстично већа него у остатку Босне и Херцеговине говори да су људи били свесни своје одговорности, па су тако и резултати прави пресек актуелне воље народа.

Нас Слободаре посебно радује одговоран однос свих политичких првака који су баш како смо ми све време и говорили јавно и на делу показали да у Републици Српској нема никога ко се бави издајом националног интереса. Оно што је сада приоритет је да се кампања што пре заборави и да се седне за преговарачки сто и направи што шири политички договор о начину вођења Републике Српске у наредном периоду. Такође, јако је важно да се политичким договором смире тензије и омогући надлежним државним органима да што пре реше случај убиства Давида Драгичевића.

Најискреније честитамо победницима избора и желимо им да имају снаге да сигурним кораком воде Републику Српску у наредном периоду који ће бити препун искушења.

Живела Република Српска!

Слобода је избор!

Информативна служба Народног слободарског покрета