Читава кампања за предстојеће изборе у Републици Српској остала је у сенци борбе једног човека, Давора Драгичевића за истину и правду у случају убиства његовог сина Давида. Чињеница да је скуп у Бањалуци одржан 5.10.2018. окупио на једном месту преко 40.000 људи и да је све прошло без било каквог инцидента говори о томе да су грађани Републике Српске на висини задатка и да не дозвољавају да буду увучени у било какве мрачне радње, али исто тако и да неће одустати од тога да свој грађански суверенитет искористе и да не дозволе бахатим појединцима да се ставе изнад закона.

Ми Слободари од почетка указујемо на то да је кључ стабилности Српске у остваривању што ширег политичког договора и једне велике владе која би се на бази тог консенсзуса формирала, а чији би први задатак био брзо решавање случаја убиства Давида Драгичевића и драконско кажњавање оних који су својим чињењем или не чињењем довели Српску до ивице грађанских сукоба. Због тог нашег става да подржавамо Републику Српску, а не било ког појединца који је учесник избора и ми смо се нашли под баражном паљбом неодговорних људи који политичку борбу своде на обрачун на живот и смрт. Ти и такви људи су срећом утишани порукама скупа у Бањалуци, али не треба бити у заблуди да они неће већ у првим минутама после избора изаћи из мишијих рупа у које су се сада сакрили и због тога се мора бити на опрезу.

Позивам грађане Републике Српске да на изборе изађу у што већем броју и да не дозволе да њихов глас на било који начин буде злоупотребљен. Група „Правда за Давида“ је на делу показала да грађански суверенитет има велику снагу и због тога се не сме дозволити да тај суверенитет неко за мале паре купи. У Бањалуци је 5.10.2018. победила Република Српска, држава коју су створили и још увек је на својим плећима носе и бране људи попут Давора Драгичевића и зато 8.10.2018. мора да сване у миру и слози.

Правда за Давида!

Слобода је избор!

Мирослав Паровић, председник Народног слободарског покрета