Српско друштво се налази у збиља парадоксалној ситуацији у којој је инсистирање на поделама доведено до нивоа болесног. Ми смо као партија изашли са ставом како је за нас Република Српска важнија од сваког појединца и како ми Срби имамо среће што су и Младен Иванић и Милорад Додик истинске патриоте и ко год да победи на изборима Српска ће бити сигурна. Дакле, ми принципијелно подржавамо процес, а не појединце.

Нажалост, али тај наш став је још једном показао друштвену кризу у којој се налазимо па смо се и ми нашли под баражном паљбом медија и појединаца који нас оптужују да смо “британски агенти”, “рушитељи Српске”, “плаћеници”. Тужна је ситуација у којој се плаћеницима проглашавају они који покушавају да спуштају тензије , а да то раде они који из Србије директно учествују у кампањи и подржавају једног кандидата док другог кандидата и око пола становника Српске називају издајницима.

Ми разумемо да траје кампања, али се некада мора спустити лопта. Поготово сада када у Српској постоји реалан проблем сукоба Милорада Додика (председника РС) и Драгана Лукача (министра полиције РС) који сваког момента може да ескалира због оних ствари на којима инсистира група “Правда за Давида”. Случај убиства Давида Драгичевића и све оно што прати тај случај је отворио пандорину кутију реалних проблема у Српској. Решење тог случаја мора бити приоритет нове владе Српске, а Србија једино треба да се укључи у тај процес јер ће од њега зависити оно до чега нам је свима, надамо се стало, а то је стабилна и снажна Република Српска.

Слобода је избор!

Информативна служба Народног слободарског покрета