Народни слободарски покрет поздравља одлуку да преговарачки тим Србије не настави даље разговоре са представницима привремених органа на Косову и Метохији. Ми смо и до сада истицали како су преговори у Бриселу доживели крах и да је то повољна околност по нашу земљу.

Разлог пропасти преговора у Бриселу је то што су они замишљени и вођени тако да на крају споразум и дефинитивно потврди државност тзв. Републике Косово кроз њен пријем у УН, а против чега су Русија и Кина директно, а поједине моћне државе из Европе индиректно. Таква међународна позиција је довела до тога да свако решење представља рачун без крчмара и мртво слово на папиру.

Сви даљи процеси везани за статус Косова и Метохије ће бити својеврсни геополитички обрачун Европе и САД и сходно томе се и ми као држава морамо поставити. Ми као партија сматрамо како је сада једино сврсисходно да се унутар нас самих седне за преговарачки сто и затворе отворени сукоби. Ми морамо заједно одбранити позицију Србије у којој је она пре свега партнер Москве и Берлина јер та позиција нам гарантује опстанак Косова и Метохије у Србији, али и проходност саобраћајних и политичких коридора који спајају Исток и Запад Европе. Сетимо се сви како смо пре неколико година сви заједно спречили да Косово уђе у УНЕСКО и нека нам то свима буде поука како нам се ваља понашати!

Слобода је избор!

Информативна служба Народног слободарског покрета