Из добро обавештених кругова добили смо врло упозоравајућу информацију која се односи на план САД-а за Србију и регион. Према тим информацијама најновија офанзива америчке спољне политике на Балкану има за циљ да до средине 2019. године читав регион уђе у отворени војни савез са САД. Према том сценарију прво ће Македонија мимо воље већине грађана (посебно Македонаца) променити име и као таква моментално ући у НАТО. Наредни корак је приморавање Србије да са тзв. Републиком Косово потпише врло неповољан споразум којим ће тзв. Република Косово добити могућност да легализује  свој статус у оквиру НАТО-а. После тога, у остатку Србије (без КиМ) врло брзо би се организовао политички хаос који би кулминирао уличним сукобима и на крају попут ситуације у Македонији на власт би били доведени они који би у циљу „нормализације стања“ и Србију увели у НАТО. И на крају, Србија у НАТО би значила и БиХ у НАТО јер је Република Српска до сада била кочница за то.
Сједињене Америчке Државе желе да на овај начин прекину сваку могућност формирања независног европског система безбедности, а Балкан би у свему томе требао да буде америчка тампон зона између ЕУ са једне стране и Русије и Турске са друге стране. У овом великом геополитичком обрачуну питање коначног статуса Косова и Метохије ће бити једно од кључних питања и из тог разлога САД форсира решење које је подједнако неприхватљиво и за Русију и за Немачку, а то је етничка подела. Због тога не треба да чуди ни то што из Русије и Немачке сваки дан стиже све више забрињавајућих порука за Србију, а једна од најопаснијих је и изненадна порука из Кремља која је покренула шпекулације да ли ће Владимир Путин уопште доћи у планирану и најављену посету Београду.
Народни слободарски покрет сматра да је због сложености ситуације у којој се налазимо неопходно под хитно затворити отворене унутрашње сукобе и направити нови договор у циљу одбране виталног националног интереса. Наш став је да Србија никако не сме да пристане да буде део америчког тампона између ЕУ и Русије и Турске, већ да напротив ми морамо остати један од отворених путева сарадње између Истока и Запада Европе. Москва, Берлин и Париз (а у једном делу и Истамбул) су наше природне адресе за сарадњу и ми као народ своје место морамо наћи у том новом европском оквиру. Почетак и предуслов свега је да сачувамо Србију, а то може само уколико у косовском  боју наше генерације резултат на крају буде 1244!!
Слобода је избор!
Информативна служба Народног слободарског покрета