У просторијaма Грађанске иницијативе „Србија, демократија, правда“ у Косовској Митровици уприличен је састанак руководства ове партије као и чланова породице убијеног Оливера Ивановића, са руководством Народног слободарског покрета. Том приликом истaкнут је значај политичког и друштвеног рада покојног Оливера Ивановића и колико је велика празнина остала након његовог убиства.

Руководство СДП-а предочило је гостима ситуацију међу Србима на Косову и Метохији и све тешкоће са којима се људи суочавају у свакодневном животу, али и о проблемима које они као политичка организација имају. Посебно су истакли како им многи Срби говоре да се додатно небезбедно осећају јер више од шесст месеци од убиства Оливера Ивановића нема помака у истрази.

Председник Слободара, Мирослав Паровић рекао је како је веома важно да се што хитније починиоци и налогодавци убиства приведу правди јер како време одмиче све је већи простор за интриге и политичке злоупотребе. „Жртва коју је дао Оливер Ивановић не сме бити злоупотребљена ни заборављена. Овај велики човек је био и остао симбол истрајности, а управо су истрајност и спремност на жртву оно што је нама Србима као нарoду неопходно да бисмо сачували Косово и Метохију.“, закључио је Паровић.

Са руководством СДП-а договорена је сарадња у свим акцијама од значаја за опстанак Срба на КиМ. На крају посете Мирослав Паровић и Марко Теслић положили су венац на месту на којем је мучки убијен Оливер Ивановић.

Информативна служба Народног слободарског покрета