После великог притиска јавности Ана Брнабић је била принуђена да демантује саму себе и да у појашњењу своје скандалозне изјаве о томе како је Косово било Србија каже како је Косово Србија. Такође, том приликом рекла је како компромисно решење о коме власт прича уважава чињеницу дa је Косово саставни део Србије. Ово показује да јавност у Србији није баш толико слаба колико се многи труде да прикажу, те да је неопходно наставити са притиском када се год појаве „пробни балони“ којима се испитује рефлекс народа око Косова и Метохије. Додуше, забрињава одсутво реакције једног доброг дела опозиције на овакве скандалозне изјаве, што оставља горак укус у устима.

Ново повлачење признања тзв. Републике Косово од стране Либерије даје за право свима нама који сматрамо како време ради за Србију и како ће из дана у дан позиција Албанаца бити све слабија. Чак и покушај да се на мала врата Косово попут Палестине уведе у Уједињене нације сада је немогућа мисија јер број држава које признају тај провизоријум је далеко мањи од две трећине чланица Скупштине УН.

Из тог разлога једини компромис који је могућ је да Косово и Метохија остану политички део Србије, а да се институционално раздвоји функционисање српског и албанског дела, а то је ништа друго него ситуација дефинисана Резолуцијом 1244.

Информативна служба Народног слободарског покрета