У великој сали Културног центра Новог Сада, Српски културни простор у сарадњи са КЦНС одржао је трибину на тему “Деца комунизма” на којој је Миломир Марић, познати српски новинар и публициста говорио о његовој истоименој двотомној књизи које носе поднаслове Магле са истока и Људи новог доба и које су обе доживеле реиздање.

Миломир Марић је деценијама истраживао забрањене странице наше историје, рушио усађене заблуде и опасне табу-теме, свестан да је прошлост, после свега, можда неизвеснија од садашњости и будућности. У својој књизи “Деца Комунизма 2 – Људи новог доба” он је покушао да препозна шта се заправо догађало и шта се крило иза политичких кулиса и обмана, истовремено сладострасно пребирајући по намерно затуреним и склоњеним документима, домаћим и иностраним архивама, и бележећи сећања која су јунаци наше епохе желели да понесу у гроб – да би их као опомену за будућност штампао.

Модератор трибине био је Стеван Бабић, испред Српског културног простора, а трибини је присуствовао и Мирослав Паровић председник Народног слободарског покрета.