Трочлана делегација Народног слободарског покрета у саставу председник Мирослав Паровић, генерални секретар Марко Теслић и члан председништва проф. Ненад Крстић током претходног викенда боравила је у посети Француској, где је имала низ привредно – политичких састанака са високим француским дужносницима.

Након посете Сенату Француске где је Слободаре примио сенатор Себастијан Меран (Sebastien Meurant), у друштву са великим француским и европским интелектуалцем Ерве Живеном (Herve Juvin) Слободари су имали ту привилегију и част да се сусретну са Марин Ле Пен и присуствују историјском XVI конгресу Националног фронта, на којем су усвојене програмске измене којима се прилагођавају новим околностима у Европи, и којом приликом је након готово пола века постојања ова значајна политичка снага Француске и Европе променила своје име – у Национално окупљање, као корак ка значајно већем броју посланика у Европском парламенту, и коначном преузимању власти у Француској 2022.

Конгресу сe обратио и Стив Бенон (Stephen K. Bannon), бивши Трампов главни саветник, који је закључио да је историја на страни обичних људи и да је време да се грађанима врати суверенитет, а са којим смо  као директором привредне регије Вал’д Оасе договорили активно учешће Француза на предстојећем пољопривредном сајму у Новом Саду.

На маргини конгреса делегација Слободара се сусрела са пензионисаним пуковником Мијалес Филипеом (Miailhes Philippe), који је у својој богатој каријери као француски официр био и комадант УМНИК-а на северу КиМ где је активно сарађивао са покојним Оливером Ивановићем. Занимљив сведок једне за нас Србе слабо осветљене епохе после рата 1999.

На конгресу је приказан и филм о недавно преминулом Едварду Ферану (Édouard Ferrand) високом функционеру Националног фронта у којем је поклон икона свете  Јелене Анжујске коју је добио од нас Слободара заузела значајно место.

Европа без НАТО окренута ка Евроазији и политичкој осовини Париз – Берлин – Москва, јесте политика око које ми Слободари свесни дубинских промена у Европи се трудимо да за Србе и Србију обезбедимо пријатеље за одбрану нашег државног и националног интереса. И на том путу ћемо, у Паризу, у Берлину, у Москви, свуда где постоји наш национални интерес, истрајати!

 

Информативна служба Народног слободарског покрета