Више стотина хиљада људи на улицама Атине биће озбиљна кочница властима у Грчкој да дозволе пријем Македоније (под већ неким новим именом) у НАТО. Дакле, још један конфликт на Балкану иде у стање замрзавања, а не у правцу „историјских договора“. Ово је врло важно због наше позиције око Косова и Метохије и потребе да се не дозволи некакав на пречац склепан „историјски договор“ са Албанцима.

Србији веома одговара криза између Грчке и Македоније. Такође, јако нам одговара замрзнути конфликт у Босни и Херцеговини и позиција у којој Република Српска заокружује своје институције и увек може да испостави питање пуног суверенитета. А да је памети имали бисмо и велики утицај на изборе у Црној Гори и тамо бисмо помогли оног кандидата који највише понуди српском интересу слично као што рецимо Виктор Орбан подржава власт у Србији јер Мађарска на тај начин остварује свој утицај користећи се Мађарима којих код нас има око 3,5%, док званично Срба у Црној Гори има скоро 30%.

Али да се не лажемо, не постоји позитиван тренд који се може искористити уколико се не води одговорна, али и храбра и проактивна политика. Напротив, све што је данас позитивно, а не искористи се, врло брзо се враћа као бумеранг и почиње да прави проблеме.

Мирослав Паровић, лидер Народног слободарског покрета