Vlada Nemačke je juče u svom izveštaju označila islamističke grupe iz Bosne i Hercegovine i sa teritorije Kosmeta kao pretnje po bezbednost te države, ali i čitave Evrope. Interesantno je pak i to što je dobar deo izveštaja o islamističkom terorizmu na Balkanu označen kao poverljiv i samim tim je nedostupan javnosti.

Dakle, na bazi javno dostupnog, a još više na bazi onoga što je za javnost u ovom momentu nedostupno više je nego jasno kako Nemačka ozbiljno strahuje od islamističkih terorističkih grupa iz našeg regiona. Ako se tome doda da je i Francuska nedavno označila iste te grupe kao najveći bezbednosni izazov jasno se može zaključiti kako država Srbija može da krene u diplomatsku ofanzivu i iskoristi ovaj po nas pozitivan trend.

Iz tog razloga mi Slobodari pozivamo državni vrh Srbije da pod hitno označi albansku mafiju sa Kosmeta kao i druge grupe povezane sa islamističkim terorizmom kao pretnju miru i bezbednosti. Na taj način bi se stvorili preduslovi da u procesu dijaloga Beograda i Prištine otvorimo kao prioritetno pitanje delovanje kriminalnih i terorističkih grupa koje imaju svoje uporište u organima tzv. Republike Kosovo.

Informativna služba Narodnog slobodarskog pokreta