У петак 08. децембра 2017. године у Прес центру УНС-а одржана је конференција на тему Косово из угла европских интелектуалаца чији је гост био угледни Ерве Живен (Herve Juvin), француски интелектуалац, хроничар листа Ле Монд и консултант Владе Кине за питања економије и екологије, који уз домаћине говорио о узаврелим процесима у Европи, њеној будућности и снажном таласу слободарства који као саставни део Европе запљускује и Србију.

Ерве Живен (Herve Juvin) oбјавио je десетак књига из области екологије, а посебно из области геополитике. Његова књига Западни зид није пао доживела је велик успех, и преведена је на све веће светске језике. Држи конференције на најугледнијим светским универзитетима, од Пекинга, преко Москве, па до Париза и Лондона, и све до Бостона и Њујорка (Харвард, Колумбија). Антиглобалиста, патриота, суверениста. Био близак сарадник чувеног француског политичара (председника Владе Француске) и интелектуалца Рејмона Бара (Raymond Barre).


Осим угледног госта из Француске на Конференцији говорили су проф. др Ненад Крстић, редовни професор Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду и Мирослав Паровић, као модератор у име организатора конференције председник Народног слободарског покрета.