Јучерашња провокација Бакира Изетбеговића о томе како Босна и Херцеговина треба да призна тзв. Републику Косово представља пуцањ за синхронизовану политичку акцију Сарајева, Загреба, Подгорице и Скопља. У наредном периоду свакодневно ћемо као држава бити на мети регионалних оптужби како смо тобож ми једина претња регионалној стабилности и напретку. Црна Гора и Македонија ће нас оптуживати да заједно са Русијом изводимо терористичке акције у региону, Сарајево ће отварати кризу у Санџаку, док ће Хрватска бити НАТО батина из ЕУ.

Циљ ове акције је сламање односа Србије и Русије са једне стране, али и спречавање шире средње држава Средње Европе са Србијом, а пре свих Мађарске, Словачке и Аустрије.

Такође, може се очекивати проширивање листе “про-руских” људи који ће медијским и другим акцијама бити дискредитовани и елиминисани из политичког и јавног живота у Србији.

Народни слободарски покрет позива да се ванредним парламентарним изборима или новим договором направи прегруписање политичке сцене у циљу заштите од даљег урушавања суверенитета. Ово више није питање власти или опозиције, нови изазови ће већ почетком наредне године цепати структуре по линији или НАТО или суверенизам и то ће бити тачка прелома и ваља спрeман ићи томе у сусрет.

Информативна служба Народног слободарског покрета