Народни слободарски покрет сматра да би ванредни парламентарни избори могли да земљи донесу потребну политичку стабилност, али само уз услов да на њима победи другачија политичка логика од оне које имамо све ове године. Грађани су на председничким изборима највеће поверење дали кандидату који је обећао да држава неће ући у „македонски сценарио“, а сведоци смо да много тога указује да нам се управо један такав сценарио смеши. Из тог разлога сматрамо да је коначно потребно извршити промене у систему како он не би био толико рањив на спољне притиске.

Такође, више је него јасно да се међународне околности убрзано мењају и сходно томе је неопходно заузети нови, суверенистички курс у међународним односима и тиме постати део тренда који се има у готово свим средњоевропским државама.

Ванредни парламентарни избори би могли да буду или прекретница или фактор убрзања лоших процеса у држави, а све зависно од снаге државно и национално одговорних политичких снага и способности свих нас да препознамо актуелни моменат и избегнемо странчарење.

Информативна служба Народног слободарског покрета