Председник Србије, Александар Вучић је синоћ изнео податак да ће за непуних 70 година Албанци бити најбројнији народ на Балкану. Оваква ситуација се има као последица са једне стране великог наталитета код Албанаца, али и изразито ниског наталитета код нас Срба, али и осталих народа на Балкану. Последице овакве ситуације ће бити далекосежне и може се очекивати да ће због таквог стања у наредним деценијама значајно бити промењена геополитичка ситуација и то на штету нас као народа и државе, а сходно томе ћемо имати још неповољније безбедносне, економске и политичке прилике.

Имајући у виду ову суморну, а утемељену процену коју је изнео председник Србије поставља се питање на бази чега је потпредседник Владе Србије, Зорана Михајловић изнела салву увреда на рачун црквених великодостојника који су такође указали на овај проблем и позвали брачне парова да имају више деце?! Да ли је Зорана Михајловић противник пронаталитетне политике у Србији!? Да ли Зорана Михајловић има другачије процене од оних које је изнео Александар Вучић?! Или једноставно Зорана Михајловић има задатак да сатанизује Српску православну цркву и то са циљем срозавања угледа ове институције у овом за нас као народ и државу врло деликатном моменту?!

Наше је мишљење да Зорана Михајловић мора да буде смењена под хитно и да је то начин да владајућа коалиција покаже да на делу спроводи суверену политику.


Информативна служба Народног слободарског покрета