Проф. др Ненад Крстић, члан председништва Народног слободарског покрета учествовао је на великој међународној конференцији, „После Брисела“, одржаној у Мадриду у организацији Фондације за Европу нација и слобода. У свом раду, „Од Атлантика до Урала, стварање цивилизацијске Европе“, професор Крстић је указао на значај културе за поновно успостављање веза између старих европских народа и држава. Посебно се осврнуо на успостављање разлике између праве и лажне, глобалистичке културе за коју је рекао да је разарајућа за све националне идентитете и државе.

Професор Крстић је своје надахнуто излагање завршио следећим речима: „Борба прoтив неолиберализма, то је борба за праву културу, то је борба за човечанство. То је борба за цивилизацијску Европу од Атлантика до Урала. То је борба за Европу нација и слобода“.


На конференцији су учествовали и многи угледни професори са престижних европских универзитета, као и чланови Европског парламента. Учесници конференције, између осталих били су и:

Jean-Luc Schaffhauser, (Жан-Лик Шафхаузер, посланик у Европском парламенту)
Rafael Bardají, (Рафаел Бардаји, директор Групе стратешких студија у Мадриду)
Hervé Juvin, (Ерве Живен, писац и есејиста)
John Laughland, (Џон Лаугланд, професор филозофије на Универзитету Оксфорд)
Janice Atkinson, (Џанис Аткинсон, британски посланик у Европском парламенту)
Gerolf Annemans, (Геролф Анеманс, фламански посланик у Европском парламенту, председник Фондације Европа нација и слобода)
Mario Borghezio, (Марио Боргезио, италијански посланик у Европском парламенту)
Ewen Stewart, (Евен Стјуарт, директор Валброк економик, Лондон)
Louis Aliot, (Луј Алио, др правних наука на Универзитету у Тулузу, потпредседник НФ, посланик у Народној скупштини Републике Француске)
Edouard Ferrand, (Едуар Феран, др политичких наука, Универзитет Сорбона, француски посланик у Европском парламенту, члан Фондације Европа нација и слобода

Информативна служба Народног слободарског покрета