U autorskom tekstu objavljenom u listu Danas predsednik Narodnog slobodarskog pokreta, Miroslav Parović je pozvao da Srbija napusti nametnutu ulogu regionalnog faktora stabilnosti i da krene u pravcu aktivne zaštite nacionalnog interesa na teritoriji bivše Jugoslavije.

Prema Parovićevom mišljenju NATO pakt forsira poziciju Srbije po kojoj je ona dužna da nauštrb svojih interesa udovoljava zahtevima svih iz okruženja i da je po NATO modelu poželjna vlast u Beogradu ona koja će Hrvatskoj zaboraviti genocid i etničko čišćenje, podržati ukidanje Republike Srpske, Crnoj Gori dozvoliti asimilaciju Srba, a Albaniji još i pomoći oko stvaranja mafijaškog projekta „velike Albanije“.

Umesto ovoga, Parović predlaže da Srbija kroz koncept srpskog kulturnog prostora štiti Srbe od asimilacije na celom prostoru bivše Jugoslavije. Da u ekonomskom smislu u svim bilateralnim odnosima sa državama okruženja forsira firme koje drže Srbi. Na kraju, od krucijalnog značaja je obračun sa albanskom i crnogorskom mafijom koje su ujedno i najveća pretnja regionalnom miru i stabilnosti.

Informativna služba Narodnog slobodarskog pokreta