У ауторском тексту објављеном у листу Данас председник Народног слободарског покрета, Мирослав Паровић је позвао да Србија напусти наметнуту улогу регионалног фактора стабилности и да крене у правцу активне заштите националног интереса на територији бивше Југославије.

Према Паровићевом мишљењу НАТО пакт форсира позицију Србије по којој је она дужна да науштрб својих интереса удовољава захтевима свих из окружења и да је по НАТО моделу пожељна власт у Београду она која ће Хрватској заборавити геноцид и етничко чишћење, подржати укидање Републике Српске, Црној Гори дозволити асимилaцију Срба, а Албанији још и помоћи око стварања мафијашког пројекта “велике Албаније”.

Уместо овога, Паровић предлаже да Србија кроз концепт српског културног простора штити Србе од асимилације на целом простору бивше Југославије. Да у економском смислу у свим билатералним односима са државама окружења форсира фирме које држе Срби. На крају, од круцијалног значаја је обрачун са албанском и црногорском мафијом које су уједно и највећа претња регионалном миру и стабилности.

Информативна служба Народног слободарског покрета