Početkom devedesetih godina Vuk Drašković je bio rodonačelnik paravojnih formacija i najglasnije je uzvikivao radikalne i ekstremističke parole. Tada je takav govor i ta vrsta ponašanja služilo Zapadu (ponajviše NATO-u) da Srbe stavi na stub srama i da nas optuže za raspad SFRJ i razna druga zla.

Danas pak isti taj Drašković opet glasno i radikalno ekstremistički poziva da Srbija odustane od Kosova i Metohije i da tako pogazi svoju istoriju, Ustav i interese. U kontekstu pokrenutog unutrašnjeg dijaloga, Drašković opet za korist NATO pakta oslabljuje pozicije Srbije i verovatno se time preporučuje i za neku narednu političku raspodelu.

Naravno, pobornik sam da svako ima pravo da iznese svoje mišljenje, međutim Vuk Drašković bi posle gotovo pola veka bavljenja politikom morao da zna da kada je član vladajuće garniture (a njegov SPO podržava Vladu Srbije) onda sve što kaže ima drugačiju konotaciju, a za ovakvu izjavu oko KiM bi čak i u vreme dok je bio saradnik Mike Špiljka snosio ozbiljne posledice.

Miroslav Parović, predsednik Narodnog slobodarskog pokreta