Русија својим контратежом, вредносном, политичком и војном отвара могућности за бољи и равноправнији свет што ће многи народи и државе искористити као шансу за себе

Боривој Рашуо, песник и политичар, у периоду 1991-1995 у два мандата министар у Влади Републике Српске Крајине, и то, у првом мандату  и председник Политичког савета Народног слободарског покрета, дао је изјаву Oксани Сазоновој, главној и одговорној уредници руске информативне агенције “News Front” за Србију.

– Заједничка држава Југославија настала је тако што је направљена од Србије и Црне Горе на једној страни, а други део је чинила Држава Словенаца, Хрвата и Срба, а то “и Срба” се односило на Србе у Босни и Херцеговини и Срба у Крајини. Срби су у том делу Југославије само тражили своје право на слободу, самостални живот  у истој држави са својим народом – изјавио је Рашуо, министар спољних послова 1991., и министар за информисање 1994. Републике српске Крајине.

– Руско постојање и настојање доиста како пророчки каже Достојевски спашава свет од суноварата и пута у безозлаз. Русија својим контратежом, вредносном, политичком и војном отвара могућности за бољи свет, за равноправнији свет и верујем да ће управо то многи народи и државе искористити као шансу за себе и да ће амерички ексклузивизам престати да буде владајући принцип уређивања света – закључио је Боривој Рашуо у свом излагању које можете овде погледати у целини.

Извор: News Front