U svom autorskom tekstu objavljenom u današnjem broju dnevnog lista Danas, lider Narodnog slobodarskog pokreta, Miroslav Parović pozvao je da se kao nulta tačka unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji usvoji potreba za radikalnim i brzim obračunom sa albanskom mafijom.

„Momenat za to je idealan imajući u vidu da je nedavno predsednik Francuske, Emanuel Makron upravo označio teritoriju Kosova kao glavnu uporišnu tačku i logistički centar za terorističke grupe koje haraju Zapadnom Evropom. Slične tvrdnje iznose i nemačke i ruske bezbednosne agencije, a da stvar bude još povoljnija po nas čak je i u novom izveštaju Stejt departmenta bezbednosna situacija na Kosovu označena kao zabrinjavajuća. Važnost obračuna sa mafijaškim i terorističkim grupama sa Kosova leži u činjenici da su upravo ove grupe u samom temelju te kvazi države i da na taj način i faktički doprinosimo jačanju naše pozicije time što slabimo protivničku.“, napisao je Parović.

On je istakao i kako unutrašnji dijalog ne sme biti paravan za prikrivanje ideje da se Kosovu prizna državnost, već da se dogovorom  moraju uspostaviti mehanizmi za jačanje pozicije Srbije i to ne samo oko kosovskog pitanja, već i oko drugih gorućih pitanja poput statusa Republike Srpske, položaja Srba u Crnoj Gori ili pozicije Srbije u oviru globalnih tranzitnih puteva saobrađaja i energenata.

Informativna služba Narodnog slobodarskog pokreta

Izvor: DANAS, 01. avgust 2017.