Повереништво Народног слободарског покрета Сомбор одржало је у уторак 25.07. у Гакову састанак са чланством из тог насељеног места.

Том приликом су повереници градске организације Драган Додић и Вања Стојановић представили присутнима све проблеме са којима се покрет сусретао унутар организације у предходном периоду, али изнео и велико задовољство што се поред свега тога велики број чланства није одрекао слободарске идеје већ свесни тешке политичке ситуације настављају слободарским путем који једини има тачну визију дешавања на политичкој сцени развијањем трећег политичког пола.

Присутнима се обратио и новоизабрани председник извршног одбора градске организације Мирослав Вељковић који је представио план активности и начин даљег деловања како сеоских тако и градских месних одбора.

Након разговора о локалним темена и проблемима који се тичу Гаковчана, договорено је да се формира ново радно тело у Гакову а за повереника именује Милован Томић. Новоизабрани повереник је изјавио да му је припала велика част што ће представљати наш покрет у свом селу. Нагласио је потом да је за њега ово велика одговорност и да ће учинити све како би повратио поверење чланству и приближио слободарску идеју свим мештанима Гакова.

Као прву своју активност Гаковчани су имали већ у суботу 29.07. где су се одазвали традиционалној акцији добровољног давања крви где су показали хуманост и друштвену одговорност, и на тај начин позвали све друге да ураде нешто слично за себе и своје комшије како би сви заједно успели да превазиђемо тешкоће које нас окружују.

Повереништво НСП Сомбор