Прошлогодишњом победом Младена Грујичића на изборима у Сребреници започета је демонтажа мита о Сребреници. Некако се потрефило да је та победа била увертира у пораз Хилари Клинтон која је заједно са својим мужем и била један од главних креатора холивудске представе о дешавању у Сребреници током грађанског рата у БиХ.

Из тог разлога свим снагама треба помоћи Младену Грујичићу да избалансираном политиком на локалу, лагано поништи наслаге готово четврт века кампање. Ни на који начин екстремним захтевима и приступима не треба давати вештачко дисање миту о Сребреници.

Наравно, увек треба сведочити истину о томе да је 11.07.1995. Сребреница ослобођена од радикалних исламиста који су у том граду и околини направили нешто што је практично била претеча данашњем ИСИС-у. Такође, не смемо избећи и да се као народ суочимо са чињеницом да је том приликом почињен и ратни злочин од стране одређених паравојних формација, али и појединаца из војске РС.

Ми Срби као народ јесмо велики јер смо увек бранили правду, али и били спремни да признамо када начинимо грешке. Као јунаци смо бранили себе од других, а при томе не заборављајући да је чојство бранити и друге од себе. Баш због тога не смемо себи дозволити да будемо као други који никада нису спремни да се преиспитају и да признају и сопствене грешке.

Информативна служба Народног слободарског покрета