На данас одржаној конференцији за медије Владан Глишић (Народна мрежа), Драган Јовановић (странка Боља Србија) и Мирослав Паровић (Народни слободарски покрет) су у јавност изнели  политичку платформу по којој ће у наредном периоду заједнички деловати. Кључне тачке „народњачке платформе“ су рад на заштити личне безбедности сваког грађанина Србије, коришћење природних и друштвених ресурса за јачање привреде Србије, активна пронаталитетна политика и заштита мањих градова и општина од депопулационе политике, као и рад на успостављању јединственог српског културног простора на Балкану.

Мирослав Паровић је у свом обраћању подсетио како је народњачка идеја једна од најутемељенијих политичких идеја у српском народу и да је данас неопходно ревитализовати то становиште и направити трећи политички пол којим би се балансирала политичка сцена која је данас трагично подељена. Паровић је навео један конкретан проблем којим се друштво мора бавити и указао како му је један угледни лекар рекао да је у Србији преостало стотињак анестезиолога и да уколико и они оду у иностранство, а што је тренд, више се неће моћи вршити операције што би било равно државном удару. „Ово је егзистенцијално питање и због тога смо ми за политику борбе за опстанак, а не за устанак.“, закључио је он.

Владан Глишић је навео све тачке из народњачке платформе и указао на то да је главни циљ ове три организације рад на ресуверенизацији Србије и враћање народу права да управља својим животом. Због тога је важно оздравити политички систем земље како би се успоставили нормални и принципијелни односи између стварних носилаца суверенитета, закључио је Глишић.

Драган Јовановић је указао да је он већ у четвртом мандату на челу општине Топола и да је на сваким изборима од 2004. добијао више од шездесет посто подршке грађана. „Ми стога позивамо све, пре свега локалне групе грађана да заједно са нама поново градимо локалне лидере који ће радити на подизању својих средина“, додао је он. Такође, Јовановић је указао и на то да многи причају о економији, пољопривреди и сарадњи са Русијом, а да је он у општини Топола управо спојио те три ствари и конкретно показао како се и са локалног нивоа могу вршити и озбиљни пројекти.

Три организације су се сагласиле да ће заједнички деловати у Скупштини Србије, Скупштини АП Војводине, свим локалним скупштинама у којима имају представнике, као и да ће у јавности заговарати теме из народњачке платформе. Такође, изразили су спремност за сарадњу са свим другим организацијама сличне политичке профилације.

Платформу за заједничко политичко деловање народњачки оријентисаних политичких групација можете преузети овде.

[embeddoc url=”http://slobodarski.rs/wp-content/uploads/2017/06/PLATFORMA-ZA-ZAJEDNICKO-POLITICKO-DELOVANJE-NARODNJACKI-ORIJENTISANIH-POLITICKIH-GRUPACIJA.pdf” download=”all”]

Информативна служба Народног слободарског покрета