Брајан Хојт Ји, заменик помоћника државног секретара САД, заговорник “демократизације” Србије и тутор НАТО опозиције у Србији.

Некадашњи ДОС је по свему судећи био политичка громада за ову нову НАТО-у послушну опозицију у Србији. Њима је повремено наређења издавала Мадлен Олбрајт са позиције државног секретара САД, а овим данашњим наређења издаје заменик помоћника државног секретара САД, Хојт Брајан Ли.

После само једног ручка који су са овим стручњаком за „банана државе“ имали као по команди су почели да заводе демократију у Србију и то на стари опробан начин, изазивањем инцидената. Из дана у дан организују „демократске“ манифестације попут трибине за Атифете Јахјагу која у центру Београда треба да прича о „силованим Албанкама на Косову“, а што ће наравно изазвати одијум у српској јавности, па и могуће демонстрације.

Такође, данaшњи срамотни контрамитинг у Беогрaду јасно показује ко су све клијенти НАТО-а у Србији и ко им је све у тиму за брзо деловање. Има ту и „грађанске“ и „националне“ Србије, а има и спавача у самим институцијама.

Саша Јанковић, Вук Јеремић, Бошко Обрадовић, Борка Павићевић и остали “Хојтијевци” су кренули. Они су се организовали и већ дејствују, а једина брана њиховој агенди биће брзо формирање народњачко-суверенистичке коалиције која би стала на становиште очувања политичке и војне неутралности Србије како бисмо спремни дочекали већ више него јасан сукоб НАТО-а и Европе и како бисмо заједно са европским партнерима могли да се обрачунамо са НАТО инсталажама попут црногорске и шиптарске мафије, и њихових квазидржавних пројеката.

Мирослав Паровић, лидер Народног слободарског покрета